Data Recovery from damaged media
  hu  en

Szolgáltatásaink

 

  • Adathordozója hibás, sérült vagy megrongálódott?
  • Aggódik adatai épségéért?
  • Profi adatmentőt keres?

 

Adatmentés minden típusú adathordozóról

 Nálunk mind adathordozói, mind adatai jó kezekben lesznek. Cégünk adatmentésre specializálódott, célunk, hogy adathordozóiból a maximális adatmennyiséget kinyerjük, a legnagyobb diszkréció mellett. Mindezt versenyképes, átlag felhasználó számára is megfizethető árakon. Legyen (ne legyen, de ha már van) az adathordozónak akár egy típusos, vagy egyedülállóan különleges, esetleg komplikált, több összetevőjű meghibásodása, mi megfejtjük, és a legmegfelelőbb adatmentési módszert alkalmazzuk annak érdekében, hogy a mentés sikeressége a maximális lehessen.

Leesett, csapágyhibás, csak lemezátemeléssel menthető merevlemezek kezelésére saját, egyedülálló technológiát dolgoztunk ki, amellyel olyan esetekben is képesek vagyunk sikeres adatmentést végezni, amikor a 'kereskedelemben' kapható szerszámok, készülékek már csődöt mondanak, mivel a lemezek egymáshoz képesti pozicióját nem tudják átemelés közben biztosítani, vagy a merevlemez kiképzése következtében egyáltalán nem használhatók (a legtöbb nagy kapacitású merevlemez légterelőkkel van szerelve).


Adatmentés Pendrive-ról

A pendrive egy különleges állatfaj. Nincs benne mozgó alkatrész, mégis nem kevésbé sebezhető, mit egy merevlemezes meghajtó. A készülék lelke egy, vagy több flash memória, illetve egy vezérlő-illesztő áramkör. Tapasztalataink szerint ezek számos módon meghibásodhatnak. Van, amikor egyértelműen a felhasználó hibájából következik be a baj, de az esetek többségében 'csak úgy magától' tönkremegy. Ami ezen adathordozók adatmentésénél a legnagyobb nehézséget okozhatja, az az úgynevezett write leveling algoritmus. A vezérlő-illesztő áramkör egyik feladata ugyanis az, hogy a memória áramkör minden részét próbálja lehetőség szerint ugyanannyi alkalommal írni (erre azért van szükség, mert a jelenleg használt flash memóriák egy-egy blokkjára nézve a gyártók csak 100.000 írási műveletet garantálnak). Ennek a tevékenységnek a következtében a memória áramkör tartalma teljesen összekevert állapotban van. Erre még rátesz egy lapáttal, hogy az egyes memóriák között (általában egy IC-n belül is, részenként) egy RAID0-ra hasonlító sávos osztást valósítanak meg, főként az írási sebesség növelése érdekében.

Tehát nincs könnyű helyzetben az, aki ilyen adathordozók adatmentését tűzi ki célul.

Ezen feladatra évek óta részben saját fejlesztésű eszközeink vannak, de nem is ez a legfontosabb, hiszen a legtökéletesebb szerszámot is tudni kell használni. Tehát a több éves tapasztalat rendszerint itt is jó szolgálatot tesz.

 

Amit mások nem tudtak megmenteni

Számos esetben kapunk olyan megrendeléseket, amikor másik adatmentő cég (és itt a hazánkban legjobban ismert sem kivétel) nem tudott eredményt felmutatni az adott esettel kapcsolatban (lásd referenciák). Például Western Digital merevlemezek fejcseréjét követően a legtöbben nem tudnak adatot menteni egyéb tényezők következtében. Azt látjuk, hogy ez külföldön is probléma, mivel hozzánk is érkeznek határainkon túlról ilyen merevlemezek adatmentésre. Ezen esetekre nálunk naprakész megoldás áll rendelkezésre.

Hasonlóan bonyolult feladat, amikor a merevlemez csapágyazása valamilyen okból megszorul. Ilyenkor a lemezeket át kell helyezni egy másik eszközbe, amely művelet számos további problémát vet fel. Léteznek cégek, amelyek ezekre kínálnak különböző szerszámokat, de ezek általában nem sokat érnek, mert a legfőbb problémát, a lemezen lévő sávok mágneses középpontjának megőrzését nem képesek biztosítani. Ezen problémák megoldására saját tervezésű és kivitelezésű készülékek állnak rendelkezésre.

Copyright © 2010 Bit Bt. - Minden jog fenntartva! Grafika és programozás: Arteries Studio